Groen printen

Het voordeel van printen met zakelijke inkjetprinters

We hebben maar één planeet en daar zijn we allemaal verantwoordelijk voor. Samen werken we aan een toekomst die schoon, groen en leefbaar is. Iedereen, van de grootste multinational tot de kleinste startup, kan deel uitmaken van de oplossing. Maar waar begin je? En is duurzaam ondernemen niet ook duurder ondernemen?

Of u nou tastbare producten fabriceert of abstractere diensten levert, er zijn altijd manieren om uw duurzaamheid te vergroten en vaak levert dat nog geld op ook. U kunt bijvoorbeeld energiezuiniger printen door de overstap te maken van laser naar inkjettechnologie. Inkjetprinters zijn duurzaam, produceren weinig afval en gebruiken erg weinig energie vergeleken met laserprinters. En dat is niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee! Basic Office zet de voordelen van Epson Business Inkjet voor u op een rij.

Minder energieverbruik

De inkjetprinters van Epson verbruiken tot 95% minder energie dan laserprinters.¹ De zakelijke inkjetprinters en multifunctionals van Epson maken in tegenstelling tot laserprinters en andere inkjettechnologieën geen gebruik van warmte. Waar laserprinters de fixeereenheid moeten verhitten om te kunnen printen en bij thermische inkjettechnologie de printkop wordt verwarmd om inkt te kunnen ejecteren, gebruikt de Heat-Free Technology van Epson geen warmte in het printproces. Hierdoor verbruiken ze veel minder energie.

Als alle energieverslindende laserprinters in Europese bedrijven worden vervangen door de nieuwe generatie energiezuinige inkjetprinters kunnen 507.000 Europese huishoudens (dat is meer dan heel Amsterdam) van stroom worden voorzien. Het levert bedrijven bovendien een besparing op van € 4,6 miljoen per maand.²

Minder afval

Laserprinters zorgen voor een hoop afval, zoals tonercartridges, drums, fotoconductor-units en de verpakking van de materialen. Door het beperkte aantal vervangingsonderdelen produceert een Epsoninkjetprinter minder afval, waardoor de milieubelasting van de productie en de recycling van aanvullende resources wordt beperkt.

Een kleinere CO2-footprint

Nederlandse bedrijven komen onder steeds grotere regeldruk te staan om hun ecologische impact te reduceren en hun CO2-footprint te verkleinen. Ook de consument vraagt om aantoonbaar duurzamere goederen en diensten. Overheden, bedrijven en individuen staan voor de aanzienlijke taak om binnen korte tijd de CO2-emissies terug te dringen en ons te beschermen tegen de gevolgen van klimaatverandering. Overstappen naar energiezuinig printen is het laaghangende fruit in deze strijd voor duurzaamheid. Ontdek aan de hand van onze calculator hoeveel elektriciteit en CO2 u kunt besparen.

Voldoen aan milieuregelgeving

Mkb-bedrijven zijn volgens de Wet Milieu-beheer uit 1993 verplicht om elke energiebesparende maatregel door te voeren die zich binnen vijf jaar terugverdient. Dit is de energiebesparingsplicht. Sinds 2019 geldt bovendien de Informatieplicht Energiebesparing, oftewel een meldplicht voor de energiebesparende maatregelen die een bedrijf heeft genomen. Met een energieverbruik dat tot 95% lager ligt, is afdrukapparatuur van Epson de meest zuinige in de markt. Zo kunnen ondernemers met deze printers niet alleen hun elektriciteitskosten verminderen, maar ook aan hun milieudoelstellingen voldoen.

Minder gebruikersinterventie

Inkjetprinters zijn betrouwbaar, snel en duurzaam en bieden kwaliteit, snelheid en toegevoegde waarde voor elk bedrijf. Vergroot de bedrijfsproductiviteit met minder serviceaanvragen, minder papierstoringen en minder tijdverspilling door het vervangen van verbruiksmaterialen. Een zakelijke Epson inkjetprinter is tot 3,5 keer sneller dan laserprinters of kleurenkopieerapparaten zonder dat dit ten koste gaat van de kwaliteit. Bovendien is er tot 98% minder gebruikersinterventie nodig dan bij een laserprinter.³

Basic Office helpt u graag!

Service zit ons in het bloed en we vinden het belangrijk om onze klanten tevreden te houden. Daar zullen we alles aan doen. Wij geven adviezen die u verder zullen helpen: ook op het gebied van duurzaam ondernemen. Bent u geïnteresseerd in de groene zakelijke printoplossingen van Epson? Neem dan snel contact op met een van onze specialisten om erachter te komen hoeveel uw onderneming op korte
termijn kan besparen!


1 De Epson WorkForce Pro WF-C8190DW verbruikt 95% minder energie dan de HP Color LaserJet Enterprise M750dn, het bestverkochte model in de categorie van monofunctionele A3-kleurenprinters met een snelheid van 21-30 ppm, volgens de gegevens van IDC voor de periode Q3 2015 tot en met Q2 2019. De berekeningsmethode is geverifieerd door TÜV Rheinland, op basis van ‘Typisch energieverbruik’, zoals gedefinieerd onder de Energy Star-testprocedure en gepresenteerd in kWh per jaar.

2 Berekend op basis van IDC-data over printvolume en de hoeveelheid bedrijven in West-Europa, BLI data over de bespaarde tijd met WorkForce Pro RIPS model interventies, en het gemiddelde uurloon van Eurosta.

3Tijdens onafhankelijke tests bleken de WorkForce Pro RIPS-modellen van Epson tot 98% minder tijdverlies door gebruikersinterventie op te leveren vergeleken met laserprinters en laserkopieerapparaten. Getest door BLI over een periode van twee maanden tot en met februari 2015, vergeleken met een selectie van concurrerende machines, in opdracht van Epson.